Kurs

Skrevet av: , publisert 24.01.2014

Her finner man en oversikt over alle planlagte kurs i den nærmeste tiden.

Påmelding til kurs gjøres under fanen "Påmelding til kurs". Dersom en ikke finner kurset under denne fanen, så skyldes det at påmelding ikke er åpnet enda, eller at kurset allerede er i gang og påmelding er lukket.

Vanligvis stenges kurspåmelding 1-2 uke før kursstart, og faktura sendes ut da.Teorikurs i birøkt for nybegynnere: (Påmelding åpen)
Kurset starter i november, og går over 5 kvelder. Kursdatoer er: 06/11, 13/11, 20/11, 04/12 og 11/12 kl 19-22 på Vitengarden Nærbø. 

Kurset koster kr 2400,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kursmateriell, boka «Ingar’sis birøkt», som er veldig nyttig, men frivillig: kr 349,-

Det er forbehold om minimum 8 deltakere. 

 

(OBS! Er det to familiemedlemmer, skriver man hvem man er familiemedlem til i kommentarfeltet under påmeldingen. Hvert familiemedlem må ha individuell påmelding gjennom portalen.)


Kursholder: Morten Svanes.

 

 

Dronningavlskurs: (Påmelding lukket)

Dronningavlskurset arrangeres i mai, og dette gir deltakerene mulighet til å omsette teorien i praksis i sin egen bigård. Datoer satt av til kurs er 08/05 og 15/05. Kurset arrangeres på Vitengarden på Nærbø, kl 19-22 I tillegg arrangeres en omlarvingsdag lørdag 25/05 kl 10-12 hos Sylvi på Vikeså.

 

Pris per deltaker: kr 1000,-

Maks 12 deltakere. Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag.

 

Kursholder: Sylvi Slettebø

 

 

Praksiskurs: (Påmelding lukket)

Her får deltakerne prøve seg som birøkter gjennom en hel sesong i bigården, fra ca mai til oktober. En erfaren birøkter følger deltakerne og deler av sin kunnskap. Det kjøres to kurs parallelt, en i hver av skolebigårdene til Jæren Birøkterlag. Deltakerne må ha egen birøkterdress, som kan fåes kjøpt hos Rennesøy Biutstyr. Eksakt dato for oppstart vil ikke bli satt før 1-2 uker før kursstart i begynnelsen av mai, slik at vi får valgt kursdager med relativt fint vær.

 

Kurset koster kr 2000,- per deltaker

Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag

 

 

Ungdomskurs(praksiskurs): (Påmelding lukket)

Dette kurset arrangeres for første gang, sommeren 2019, og drives ganske likt det vanlige praksiskurset. Forskjellene her er at dette blir et samlingspunkt kun for ungdom, hvor hver deltaker får følge sin egen bikube(avlegger) gjennom sesongen, med god støtte fra erfarne birøktere. Ungdomskurset gir en god innføring i teori knyttet opp mot det praktiske i birøkten. Kurset er forbeholdt ungdom i alderen ca 10-18 år. 

 

Kurset koster kr 2000,- per deltaker

Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag

 

 

Sertifiseringskurs: (Påmelding lukket)

For å flytte bikuber må bigården være sertifisert. Dette kan gjøres av mattilsynet, eller av birøkteren selv, om han er sertifisert birøkter. Dette kurset vil starte opp i januar, og drives som en studiering med en erfaren birøkter som følger deltakerne. Kurset går over 5 kvelder, pluss et fellesforedrag som holdes 13.februar. Sertifiseringen er gyldig i 10 år.

 

Kurset koster kr 850,- per deltaker.

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag.

 

 

Studiering om honningbehandling + voks: (Påmelding lukket)

Jæren Birøkterlag prøver seg på et nytt kurs som går over 5 kvelder og omhandler honningbehandling, og voksbehandling som naturlig henger sammen med dette. Kurset drives som en studiering, og datoer for kurs planlegges av deltakerne i sammarbeid med kursleder. Oppstart i midten av september.

 

Kurset koster kr 500,- per deltaker

Kun 10 tilgjengelige plasser.

 

 

Kurs om salver/kremer ++ ved Susanne Maria Dörfler: (Påmelding lukket)

Susanne Maria Dörfler kommer for å lære oss om hvordan man lager såper, kremer, salver, badebomber, badepraliner, sjampo m.m. av bienes produkter. Dette blir et praktisk kurs hvor deltakerne selv får være med å lage produktene. Kurset holdes lørdag 24 november, og om det blir nok deltakere tar vi kurs også den 25.

 

Kurset koster kr 500,- per deltaker

Kun 24 tilgjengelige plasser.

 

 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer