Kurs

Skrevet av: , publisert 24.01.2014

Her finner man en oversikt over alle planlagte kurs i den nærmeste tiden.

Påmelding til kurs gjøres under fanen Påmelding til kurs. Dersom en ikke finner kurset under denne fanen, så skyldes det at påmelding ikke er åpnet enda, at kurset er fullt eller at kurset allerede er i gang og påmelding er lukket.

Vanligvis stenges kurspåmelding 1-2 uker før kursstart. 

Teorikurs i birøkt for nybegynnere, Høst 2021: (Påmelding lukket)
Her lærer man det teoretiske med birøkt samt lover og regler. Kurset starter i november, og går over 5 kvelder. Kurset avholdes følgende datoer: 02.11, 09.11, 16.11, 23.11, 30.11, fra klokka 1900-2200 på Vitengarden Nærbø. 

Kurset koster kr 2400,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kursmateriell, boka «Ingar’sis birøkt», som er veldig nyttig, men frivillig: kr 349,-

Det er forbehold om minimum 8 deltakere. 

 

(OBS! Se Påmelding til kurs for krav angående familiemedlem).


Kursholder: Morten Svanes 

 

Teorikurs i birøkt for nybegynnere, Vår 2021: (Påmelding stengt)
Her lærer man det teoretiske med birøkt samt lover og regler. Kurset starter i mars, og går over 5 kvelder. Kurset avholdes følgende datoer: 16.03, 06.04, 13.04, 20.04, 27.04, fra klokka 1900-2200 på Vitengarden Nærbø. 

Kurset koster kr 2400,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kursmateriell, boka «Ingar’sis birøkt», som er veldig nyttig, men frivillig: kr 349,-

Det er forbehold om minimum 8 deltakere. 

 

(OBS! Er det to familiemedlemmer, skriver man hvem man er familiemedlem til i kommentarfeltet under påmeldingen. Hvert familiemedlem må ha individuell påmelding gjennom portalen.)


Kursholder: Morten Svanes

NB! Om COVID-19 restriksjonene tillater det så vil kurset være på Vitengården på Nærbø (Jærmuseet), ellers blir kurset via video på Microsoft Teams.

 

 

Dronningavlskurs, Vår 2021: (Påmelding stengt)

Dronningavlskurset arrangeres i april/ mai. Dronningavl er noe alle birøktere kommer borti, enten bevisst eller ubevisst. På dette kurset lærer man alt fra avl til omlarving og man er i stand til å produsere sine egne dronninger med godt avlsmateriale. To kvelder er teori, 14 april og 21 april klokken 1900-2200 på Vitengården, Jærmuseet Nærbø. Omlarving blir hos Sylvi Slettebø i Tjødnaråsen i mai (dato og tidspunkt kommer).

Maks 10 deltakere.

Pris per deltaker: kr 1000,-

Kurs-kompendie: kr 200,-

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag.

Kursholder: Sylvi Slettebø

 

Praksiskurs Vår/ Sommer 2021: (Påmelding stengt)

Her får deltakerne prøve seg som birøkter gjennom en hel sesong i bigården, fra ca mai til oktober. En erfaren birøkter følger deltakerne og deler av sin kunnskap. Det kjøres to kurs parallelt, en i hver av skolebigårdene til Jæren Birøkterlag. Deltakerne må ha egen birøkterdress og hansker, som kan fåes kjøpt hos Rennesøy Biutstyr. Eksakt dato for oppstart vil ikke bli satt før 1-2 uker før kursstart i begynnelsen av mai, slik at vi får valgt kursdager med relativt fint vær.

Kursholdere blir Kjetil Lyse og Morten Svanes.

Kurset koster kr 2000,- per deltaker

Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag

 

 

Sertifiseringskurs, Vinter 2021: (Påmelding stengt)

For å flytte bikuber må bigården være sertifisert. Dette kan gjøres av mattilsynet, eller av birøkteren selv, om han er sertifisert birøkter. Dette kurset vil starte opp i januar, og drives som en studiering med en erfaren birøkter som følger deltakerne. Kurset går over 5 kvelder, pluss et fellesforedrag som holdes etterpå (Dato kommer). Sertifiseringen er gyldig i 10 år.

 

Kurset koster kr 850,- per deltaker.

Kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag.

 

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer